![]() به گزارش رویترز از مسکو ، اختلاف بر سر برنامه های تلویزیون در بیشتر خانواده ها ، امری عادی است اما این فرد ساکن منطقه کارلیای روسیه - نزدیک مرز فنلاند - با چاقو زدن و کشتن مادر بزرگ 81 ساله اش ، حماقت را به اوج رساند. خانم تاتیانا کوردیو کووا ، سخنگوی دفتر دادستان کارلیا گفت: او به پلیس اعتراف کرد که به علت اختلاف بر سر برنامه تلویزیون ، مادر بزرگش را کشت. تاتیانا گفت: این شخص می گوید در زمان جنایت مست بود و نمی تواند به یاد بیاورد چه برنامه و کانالی را می خواسته ، ببیند. نوه که پس از کشف جسد مادر بزرگ فرار کرده بود ، دستگیر شد و زندانی است. |
![]() | ||
یک فروند هواپیمای جنگنده اف 16 گارد ملی هواشناسی کالیفرنیا روز جمعه در جریان پروازی آموزشی در شرق کالیفرنیا سقوط کرد اما خلبان آن قبل از سقوط با چتر نجات به بیرون پرید و سالم ماند. به گزارش آسوشیتدپرس ، ظاهرا نقص فنی باعث شد خلبان هواپیمایش را در آسمان رها کند. هواپیما در منطقه غیرمسکونی «اوونزلیک» ، بستر دریاچه ای که قسمت اعظم آن خشک شده ، در حال پرواز آموزشی نظامی بود که سقوط کرد و بلافاصله آتش گرفت. این پروازها برای ارتقای امنیت داخل آمریکا انجام می شود. |
![]() | ||
دانشمندان نوعی قرص ویتامین D برای درمان سرطان پروستات تولید کرده اند. قرار گرفتن در معرض ویتامین D نور خورشید به جلوگیری از ابتلا به سرطان های خاص کمک می کند. به گزارش بی بی سی ، یک شرکت تولید کننده دارو در آمریکا قرصی را تولید کرده که دز تغلیظ شده این ویتامین را بدون اعمال اثرات جانبی ناشی از دز بیشتر وارد بدن می کند. گزارشات نشان داده اند که اگر آزمایشات کلینیکی این دارو بهنام اسنتار موفقیت آمیز باشند ، داروی فوق تا سال 2009 در دسترس قرار خواهد گرفت. این دارو همراه با داروهای شیمی درمانی به بیمارانی داده خواهد شد که در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند. به گفته پرفسور نیک جیمزیک متخصص سرطان در دانشگاه بیرمنگام بطور متوسط بیماران در مرحله پیشرفته بیماری حدود 18 ماه زندهمی ماند و داروی جدید حدود 9 ماه بر این زمان می افزاید. میزان ویتامین D که آسنتار تامین می کند 50 تا 100 برابر حد نرمال است اما پرفسور جیمز تاکید می کند که هنوز معلوم نیست بطور قطع دور سوم آزمایشات موفقیت دفعات قبل را داشته باشد. مشخص شده ویتامین D نقش مهمی در تنظیم بافت های مختلف بدن از جمله پروستات و پستان دارد. بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد میزان سرطان پروستات در کشورهایی که از خط استوا دورتر هستند و لذا از میزان کمتر نور خورشید برخوردارند ، بیشتر است. |
۱۰ - در عکس رادیولوژی اُردک، موجودی فضایی ظاهر شد !
اگر آنفلونزای مرغی به اندازهای پیش پا افتاده شده باشد که یک پرنده آبزی را وحشتناک جلوه ندهد، اینجا یکی هست ! یک عکس رادیولوژی از اردکی که به نظر میرسد یک موجود فضایی داخل شکمش مخفی شده !
۹ - مار پتوی برقی می بلعد
۸ - راه اندازی زن انساننما در کره جنوبی !
او میتواند تلفنی مکالمه کند ، ارتباط چشمی برقرار کند ، و لذت ، عصبانیت ، اندوه و شادی خود را نشان دهد . اما آیا میتواند با بچهها هم خوب باشد ؟
۷ - هرمی باستانی در بوسنی کشف شد
این تپه ، محل اختفا اولین هرم اروپاییان شناخته شده است. سمیر عثماناجیچ باستانشناس آماتور اخیراً اعلام کرد که دورتادور تپه واقع در شهر ویسوکو بوسنی مدارکی کشف کرده که ثابت میکند این تپه، یک بنای باستانی ساخت دست بشر است .
۶ - یک گربه خرس را وادار به بالا رفتن از درخت کرده !
در روز 4 ژوئن خرس سیاه سرگردانی که به سمت حیاط پشتی خانه ای در نیوجرسی ، غرب میلفورد راه گم کرده بود ، با یک گربه ببری 15 پاوندی ( 7 کیلوگرمی) روبرو شد ! و به بالای درخت همسایهها فرار کرد .
۵ - مگسی که سفارش عینک لیزری داده!
ناز پروری حیوانات دست آموز بوسیله طراحان کالاهای تجاری بسیار رایج است و حالا حتی مگسها هم میتوانند به روشهای مختلف مجهز بشوند ! مگس ورزشکاری را که یک لنز طراحی چشمانش کار گذاشته شده
۴ - « دنیای گمشده » گونههای جدید جانوران در اندونزی کشف شد.
این کانگوروی موطلایی درختی یکی از چندین و چند نوع کشف شده اخیر در سال 2005 توسط تیمی مرکب از دانشمندان اندونزیایی، استرالیایی و آمریکایی مستقر در جزیره گینهنو میباشد .
۳ - عروسهای دریایی غول پیکر به سواحل ژاپن حمله میکنند.
۲ - رنگین کمان کمیاب بربالای آیداهو
بنظر میرسد این رنگین کمان از آتش درست شده ، اما این پدیده به سردی یخ است. این منظره کم نظیر ، در 3 ژوئن بر فراز شمال آیداهو در نزدیک سرحدات ایالت واشنگتن بر روی فیلم ثبت شد.
۱ - پیتون گوسفند آبستن را می خورد !
مأموران آتش نشانی روستای کمپونگ جابور مالزی برای برداشتن یک مار پیتون از روی جاده ، احضار شدند . در حقیقت این خزنده یک گوسفند آبستن را کاملاً قورت داده بود و چاقتر از آن بود که بتواند به بیرون جاده بخزد و لقمه بسیار بزرگ خود را هضم کند .
ساعت سمبلیک آخرالزمان در سال 1947 میلادی به ابتکار گروهی از دانشمندان به عنوان سنجه ای برای فاصله بشر تا نابودی، پدید آمد و شمارش معکوس خود را تا نیمه شب (12) که نماد پایان بشر فرض شده، آغاز کرد.
به گزارش بیبیسی؛ در طی شصت سال گذشته، این ساعت در مقاطع مختلف تاریخی با توجه به شرایط جهانی به جلو یا عقب کشیده شده تا فاصله با 'قیامت' را نشان دهد.
روز پنجشنبه (18 ژانویه) بولتن دانشمندان اتمی (BAS) که متولی این ساعت نمادین است، با توجه به پدیده گرم شدن جهانی، تخریب محیط زیست بشر، و مهمتر از همه نگرانی از گسترش سلاح های هسته ای و بحران های موجود در رابطه با کره شمالی و ایران، عقربه های ساعت را که روز هفت دقیقه به دوازده تنظیم شده بود، دو دقیقه جلوتر بردند.
استیون هاوکینگ، دانشمند پرآوازه انگلیسی، همزمان با جلو کشیدن عقربه های ساعت آخرالزمان گفت: "از زمان [بمباران اتمی] هیروشیما و ناکازاکی [توسط آمریکا] در هیچ جنگی سلاح اتمی به کار نرفته، اگر چه جهان در بیش از یک مورد به طرز نگران کننده ای به آن نزدیک شده ... و اگر به خاطر خوش شانسی نبود، تا کنون همه ما مرده بودیم."
از سال 1947 میلادی تا کنون، ساعت آخرالزمان هفده بار تغییر داده شده که آخرین آن در سال 2002 میلادی پس از وقوع حملات یازده سپتامبر و خروج ایالات متحده از پیمان موشک های ضد بالستیک بود.
این ساعت یک بار در سال 1962 میلادی تا دو دقیقه به نیمه شب جلو کشیده شد. این زمانی بود که رویارویی آمریکا و شوروی بر سر استقرار موشک های با کلاهک اتمی در خاک کوبا - که بعهدها به بحران موشکی کوبا مشهور شد - دو ابرقدرت جهانی را تا آستانه جنگ اتمی کشاند.
آقای هاوکینگ در مراسم تنظیم تازه ساعت آخرالزمان گفت: "در حالی که ما در آستانه عصر دوم اتمی و تغییرات بی سابقه شرایط زیست محیطی قرار گرفته ایم، این مسئولیت ویژه بار دیگر بر دوش دانشمندان است که مردم و رهبران جهان را از خطراتی که نوع بشر را تهدید می کند، اگاه کنند."
CITES نهادی بین المللی زیر نظر سازمان ملل متحد میباشد که نظارت بر "تجارتِ گونههای وحشی گیاهی و جانوری" را در دنیا به عهده دارد.
سالانه میلیاردها دلار برای تجارت گونههای وحشیِ گیاهی و جانوری در سطح بینالمللی تبادل میشود. این تجارت شامل شیوههای بسیار متنوعی از تجارتِ فرآوردههای غذایی، چرم و محصولات دارویی گرفته تا آلات موسیقی، علوفه، الوار ساختمانی، صنایع دستی و محصولات جهانگردی میگردد. پیمانِ "سایتس" در روز سوم مارچ سال ۱۹۷۳ منعقد گشته و از سال ۱۹۷۵ از شهر واشنگتندیسی به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است.
در حال حاضر مقر این سازمان در کشور سوییس میباشد و ۱۶۹ کشور در آن عضو هستند. کشورهای مختلف از سراسر دنیا با عضویت داوطلبانه در این سازمان به اجرای قوانین آن متعهد شده و برای حمایت از گونههای وحشیِ کمیاب و در معرض خطرِ گیاهی و جانوری همپیمان میشوند.
ایران در سال ۱۹۷۶ در مقامِ سیاُم و جزو اولین کشورهایی بوده که به عضویت این سازمان درآمده و از آن زمان تاکنون در زمرهی بهترین و فعالترینِ اعضا همواره به مقرراتِ سازمان سرسختانه متعهد بوده است.
هرگونه واردات و یا صادراتی که مربوط به یکی از گونههای گیاهی و یا جانوریِ مورد حمایت سایتس باشد منوط به تصویب و اجازهی این سازمان است.
تمامی کشورهای عضو وظیفه دارند که یک یا چند مدیریت اجرایی را برای صدور پروانه و همچنین راهنماییِ افرادِ علاقمند به تجارت گونههای کمیاب گیاهی و جانوری، بگمارند.
در ایران سه سازمانِ حفاظت محیط زیست، وزارت کشاورزی و همچنین سازمانِ بینالمللی تحقیقات ماهیان خاویاری با یکدیگر همکاری دارند و هرکدام مسوولیت بخشی از کار را عهدهدار شدهاند.
برای جلوگیری از سوءاستفادهی کشورهای متخلّفی که با تجارت کنترلنشده و نامحدود، تنوع زیستی جهان را بهخطر میاندازند باید تلاشی بینالمللی صورت گیرد و سایتس چنین تعاونی را میان کشورهای عضو ممکن میسازد.
خیلی از کشورهای جهان هنوز به عضویت سایتس درنیامدهاند و بعضی از آنها نیز همچون لیبی، ایرلند، کویت، آلبانی، قطر، ایسلند و سوریه اخیراً به مقرراتِ این پیمان متعهد گشتهاند؛ ولی کشورهای عضو همیشه با همکاری یکدیگر موفق شدهاند کشورهایی را که از مقررات مصوب سایتس تخلف کردهاند تحت فشار قرار داده و آنها را مجبور به تغییر رویه کنند تا دست از تجارت گونههای گیاهی و جانوریِ حمایت شده بردارند و در برابرِ خواستِ دنیا تسلیم شوند.
کشور پهناور ایران با 164/8 میلیون هکتار مساحت و برخورداری از طبیعت هزار رنگی شاملِ جنگلهای انبوه، ماسهزارهای طلایی، رشتهکوههای پردامنهی پیچ در پیچِ، باتلاقهای اسرارآمیزِ، دریاچههای نمک، مراتع سرسبز و حوضچههای چشمههای کوهستانی، زیستگاهِ گونههای گیاهی و جانوری بسیاری است که بهتبعِ نمونههای جهانی، بدست آوردن آمار دقیقی از آنها عملاً غیر ممکن است.
چرا که بشر با وجود تمامی موفقیتهای بزرگی که در عرصههای علمی و پیشرفتهای تکنولوژی عاید خود ساخته، هرگز مدعی تسلط بیچون چرا بر جهان خاکی نبوده و نیست.
اکتشاف و دستیابی به موقعیتهای جدید و شناسایی گونههای زیستی ناشناخته توسط دانشمندان تأییدی بر این تفکر میباشد. صاحبنظران زیست محیطی تا دوازده هزار گونهی گیاهی را در ایران تخمین زدهاند که تا کنون در حدود بیش از نُه هزار گونهی آن جمعآوری و نامگزاری شدهاست.
این رقم سبب گشته ایران به عنوان یکی از ده خاستگاه مهم گونهزایی گیاهی در جهان مطرح شود. گسترهی بینظیر و شگفتیآفرینِ چهارپایان، حشرات و پرندگان ایرانی در اصل حاصل پوشش گیاهی وسیع و متنوعای است که شامل موارد نادر و بیهمتایی در دنیا میباشد.
کوچکترین پستاندار شناختهشدهی جهان مشهور به "حشرهخوار کوتوله"در دشت گرگان زندگی میکند و بزرگترین پستاندار جهان، "وال آبی" که ۳۳ متر طول دارد و وزن آن به ۱۹۰ تُن میرسد در دریای عمان و خلیج فارس نیز دیدهمیشود.
ایران زیستگاه بیش از ۶۰ هزار گونه حشره است که برخی از انواع آنها فقط مختص این سرزمین هستند و در هیچ جای دیگر جهان یافت نمیشوند. حدود ۵۰۲ گونه پرنده در ایران زاد و ولد و یا از راه ایران مهاجرت میکنند که بدلیل وجود برخی از زیستگاههای منحصر به فرد نظیر پارک ملی بوجاقـ بندر کیانشهر هر روز گونهی نادر جدیدی در این مناطق دیدهمیشود و بر غنای زیستی کشور میافزاید.
همهی ما کمابیش بر اهمیت نژاد یوزپلنگ ایرانی، گوزن زرد و تمساحِ ایرانی(گاندو) و لزوم حفاظت و حمایت از آنها برای حفظ نسلشان آگاه هستیم. تاکنون هشت گونه لاکپشت دریایی در آبهای جهان شناختهشده است که پنج گونهی آن در آبهای جنوبی کشور زندگی میکنند.
بهتر است بدانیم در جاییکه برخی از دولتهای خاور دور همچون چین و ژاپن مشکلات عدیدهای را به علّت تخلّف از قوانین مصوّبِ سایتس بوجود آوردهاند و دست به شکار بیرویهی موجودات حفاظت شدهی ارزشمندی همچون لاکپشت آبی و وال آلودهاند؛ هرگز تجاوزی اینچنینی از کشور ایران گزارش نگشتهاست.
در سال 2006 ایران به عنوان بزرگترین صادرکنندهی خاویار جهان تنها کشوری بود که به پاس برنامه هاى ارزشمند درخصوص بازسازى و حفاظت از ذخایر ماهیان خاویارى و جلوگیرى از قاچاق و خرید و فروش غیرمجاز، بر اساس سهمیه مصوب سایتس اجازهی صدور رقمی در حدود ۵۰ تن خاویار دریای خزر را بدست آورد.
در جاییکه تجارتِ گسترده و بیرویه در کنار عوامل دیگری همچون از دست دادن مکان زندگی، اصلیترین تهدید برای حفظ تنوع زیستی در دنیای امروز به حساب میآید کشور ما همواره به مرامهای انسانی و تعهدات اخلاقی در تجارت پایبند بودهاست.
ولی متأسفانه افراد متجاوز به طبیعت و شکارچیان غیر مجاز، زیستگاههای ایران را با خطرات جدی روبرو گردانیدهاند و مشکلات بسیاری را برای دولت بوجود آوردهاند؛ اتفاقی که در دیگر کشورهای جهان به ندرت شاهد آن خواهیم بود. حفظ طبیعت و توسعهی پایدار در هیچ کشوری بدون همکاری و یاری آحاد مردم امکانپذیر نیست و وظیفهی فردیِ همهی ما در این خصوص کلیدی و بسیار حایز اهمیت میباشد.
اطلاعات مربوط به پیشنویس گزارش (آی.پی.سی.سی) نشان میدهد که اگر وابستگی زیاد بشر به سوختهای فسیلی ادامه یابد، پیشبینی میشود تا آخر قرن ،۲۱دمای کره زمین تا ۶/۳درجه سانتیگراد افزایش یابد.
به نقل از ایرنا، این مساله موجب میشود تا یخهای قطب شمال آب شوند و زمینه افزایش سطح آب دریاها را تا ۵۸سانتیمتر فراهم کنند.
ماینیچی به نقل از این پیشنویس هشدار میدهد، اگر دمای کره زمین چهار درجه بیشتر از سطح کنونی افزایش یابد، حدود سه میلیارد نفر در جهان دچار کمآبی و بسیاری از گیاهان نیز از بین خواهند رفت.
هم اکنون میانگین دمای کره زمین که شامل سطوح خشکی و دریا میشود، حدود ۱۵ درجه سانتی گراد بالای صفر است.
در این پیش نویس آمده است که دمای کره زمین در حدود ۱۰۰سال گذشته، ۰/۵۶تا ۰/۹۲درجه سانتی گراد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، اگر میانگین دمای کره زمین سه درجه سانتی گراد بالا رود، در قاره آسیا بیش از هفت میلیون نفر در برابر خطر سیل قرار میگیرند و در کل جهان نیز بیش از ۱۰۰میلیون نفر با خطر کمبود مواد غذایی روبرو میشوند.