به گزارش خبرگزاری فرانسه از سانفرانسیسکو، "گوگل بوکس" با ایجاد لینک و با کمک نرم افزار تعاملی نقشههای گوگل (گوگل مپس) درصدد جان بخشیدن به اطلاعات بیجان در آثار مکتوب برآمده است.
دیوید پترو مهندس گوگل میگوید با کلیک کردن بر روی کلماتی که به مکانهای خاصی در کتاب اشاره دارد، خوانندگان به نقشه آن مکانها رهنمون میشوند.
پترو در وبلاگی در وب سایت گوگل از این پس نقشه نقاط جغرافیایی نوشته شده در کتابهای قدیمی و جدید ، تخیلی و واقعی در گوگل قابل مشاهده خواهد بود.
عناوین کتابهایی که تاکنون نقشههای تعاملی در آنها بکار برده شده است شامل "دور دنیا در هشتاد روز"، "جنگ و صلح"، "سفرهای مارکوپولو" و "گزارش کمیسیون ۱۱سپتامبر" است.
پترو ابراز امیدواری کرده است این ویژگی به برنامه ریزی سفرهای آینده خوانندگان کتابها، تحقیقات دانشگاهی ، یا تجسم شخصیتهای مورد علاقه داستانی خوانندگان کمک کند و خواندن کتاب را لذت بخش نماید.
طرح جستجوی کتاب گوگل که در سال ۲۰۰۴یعنی سه سال پیش با هدف دیجیتالی کردن تمام آثار ادبی و انتشار آنها در اینترنت آغاز شد بحثهایی را در سراسر جهان به راه انداخت.
این شرکت که مرکز آن در کالیفرنیا است در پایگاه جستجوی خود آثار کلاسیک کتابهایی که از حق مالکیت معنوی برخوردارند را با یا بدون اجازه ناشران آنها در پایگاه دادههای خود ذخیره کرده است.
اما به دنبال اعتراض نویسندگان و ناشران، گوگل کتابخانه آنلاین خود را اصلاح کرد و فقط خلاصهای از آثاری که حق مالکیت معنوی دارند ارایه کرده است.