۩۞۩ FACE OF WAR۩۞۩

دانلود-عکس-مطلب و...

۩۞۩ FACE OF WAR۩۞۩

دانلود-عکس-مطلب و...

جدیدترین اخبار درباره‌ی احتمال وقوع جریان‌های آواری در ماسوله

در‌پیِ اخبار نگران‌کننده‌ای که درباره‌ی احتمال وقوع جریان‌های آواری در ماسوله منتشر شد گفتگویی را با آقای دکتر «سعید هاشمی طباطبایی» مدیر پروژه‌ی ماسوله در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن انجام داده‌ایم.

دکتر طباطبایی مدیریت بخش ژیوتکنیک را در این مرکز به‌عهده دارند، ایشان در این‌باره می‌گویند: "از ابتدای سال ۸۵ مرکز تحقیقاتیِ ما اقدامات پژوهشیِ خود را درباره‌ی مشکلات خاصّ طبیعی در منطقه‌ی ماسوله آغاز کرده‌است.

خطر اصلی متوجه‌ی لغزش زمین و وقوع جریان‌های آواری در هنگام بارش‌های فصلی می‌باشد". دکتر طباطبایی می‌گوید: "در مدت زمانی کمتر از یک سال که از شروع تحقیقات ما می‌گذرد اطلاعات پایه‌ و داده‌های خوبی را از طریق عکس‌های هوایی، عکس‌های ماهواره‌ای و مطالعات میدانی بدست آورده‌ایم.

در حال حاضر به دلیل شرایط دشوار آب و هوایی در منطقه، انجام تحقیقات به طور موقت متوقف شده‌است و با شروع فصل بهار دوباره از سر خواهد گرفته‌شد." ایشان اظهار  امیدواری می‌کنند که تا پایان شهریورماهِ ۸۶ تحقیقات به مرحله‌ی مطلوب و مورد نیاز رسیده و کار وارد مرحله‌ی  اجرایی خواهد‌شد و می‌توان مشکلات طبیعیِ منطقه را تا حدّ ممکن کنترل کرد.

هزینه‌ی اجرای این پروژه از بودجه‌ی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن پرداخته‌می‌شود؛ ولی برای پیشبرد بهتر و سریع‌ترِ کار نیاز به همکاری بین نهاد‌های مختلفی از جمله سازمان میراث فرهنگی، استانداریِ گیلان و وزارت مسکن می‌باشد.

آقای دکتر طباطبایی معتقد هستند زمانی که حادثه‌ای رخ می‌دهد ما از اهدافِ آرمانیِ خود فرسنگ‌ها به عقب خواهیم افتاد چرا که تلفاتِ جانی غیر قابل جبران است و در صورتی که ما خساراتِ مالی را بپردازیم تازه به مرحله‌ا‌ی  خواهیم رسید که باید از نو ریشه‌یابی کنیم، هزینه بپردازیم و زمینه‌های توسعه‌ی پایدار منطقه را در طبیعتی مورد اعتماد و سازگار فراهم آوریم.

۱- سیل سال 1313 در ماسوله ، 4 نفر تلفات انسانی داشته‌است.
۲- سیل سال 1369 منجر به خراب شدن ساختمان‌های زیاد شده‌است.
۳- در سیل سال 1372 علاوه بر ویرانی ابنیه و تأسیسات، 32 دستگاه وسیله‌ی نقلیه نیز آسیب دیده‌است.
۴- سیل سال 1377 نیز، 30 نفر تلفات انسانی، 20 نفر مفقود، 50 دستگاه وسیله‌ی نقلیه نابود و 6 هتل و ساختمان‌های دولتی مانند پاسگاه انتظامی، اداره برق و مخابرات آسیب‌دیده و 5 میلیارد ریال خسارت وارد شده‌است.

هر تفکر سلیمی لزوم پیشگیری را بر درمان تأیید می‌کند. وقت آن رسیده‌است که ارگان‌های مسوول با هم و در کنار هم برای نجات ماسوله همراه شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد